1

Тема: В'їзд, виїзд з гаражу.

Доброго дня шановні форумчани! Проконсультуйте будь ласка, сусід розпочав будівництво гаражу таким чином, що його вїзд/виїзд з гаражу перетинає мій вхід до калитки та виїзд з моєї земельної ділянки. Тобто зараз при виході на вулицю я стаю ногою в колію від його транспорту. Відступ його гаражу від мого входу близько 1,5м. Хотів би написати в районну архітектуру, бо як на мене це є неправильним, от тільки не можу знайти ДБНи на які посилатися в заяві. Наперед дякую за Ваші відповіді. Фото в додатку.

Post's attachments

1.jpg, 103.64 Кб, 912 x 363
1.jpg 103.64 Кб, 643 скачиваний с 2016-12-07 

2.jpg, 116.71 Кб, 904 x 576
2.jpg 116.71 Кб, 649 скачиваний с 2016-12-07 

Понравилось! Не понравилось

2

Re: В'їзд, виїзд з гаражу.

Не можу сказати, чи є тут порушення норм, ала схоже на те, що або сусідський гараж побудовано поза межами його землеволодіння (на землях громадського користування), аба Ваш паркан не дотягує до межі землеволодіння. Це, звісно, якщо припустити, що червона лінія забудови тут пряма, без виступів - як це зазвичай і буває.

Понравилось! +1 Не понравилось

3

Гарно дякую що відгукнулись:). Відкрив план забудови моєї земельної ділянки, і дійсно червона лінія промальована по моїм воротам і виходить так що його стіна розташована саме на цій лінії. Про що це може значити?

4

Треба побачить план ділянки з червоними лінями і оточенням.

5

Завантажити сюди план? Завтра на 13:00 має бути комісія з погодження меж тому що я йому відмовився погоджувати, доречі він вже майже добудував і тільки зараз готує документи. Якщо вирішу це питання то з мене презент(гарантую):)

6

Документи на роботі залишив, завтра з 9:00 зможу завантажити. На моєму державному акті, на місці того гаражу зазначено - землі загального користування. Можливо задайте ще якісь питання, не знаю що завтра пояснювати комісії, підскажіть ще шось. Дякую.

7

Якщо це землі загального користування, то сусіда, безперечно, не мав права там будуватися. Це землі громади.
Зверніть увагу на те, як громадські управлінці ставляться до ситуації: прихована підтримка сусіди, чи індифирентно. Ваша позицію в даному випадкові - позиція члена громади, і ви, звісно, маєте право вимагати дотримання правил забудови. А вони, правила забудови, не дозоляють будувати на землях цього типу. Отже, це порушення, на яке мають реагувати ДАБІ та власники землі - громада.