1

Тема: Порушення містобудівних умов та обмежень

По тексту МБУО есть две части - описательная с ТЭП, и собственно "Умови та обмеження" - где прописаны плотность застройки и этажность. Что будет считаться нарушением исходных данных - отступление от граничной высоты и плотности застройки, или расхождение ТЭП? Экспертиза не вкурсе - мы по одному объекту переписывали ТЭП, чтобы не было расхождения с заявленными в МБУО. Какие будут мнения?

Понравилось! Не понравилось

2

Re: Порушення містобудівних умов та обмежень

і те й інше буде відхиленням

3 Отредактировано alexander_su (2013-07-09 15:11:26)

Добре, а які межі відхилень є припустимими? МБУО видають на підставі містобудівного розрахунку, а від нього до робочого проекту зміни не те що можливі, а повинні бути... Я не зустрічав - це мав би бути напевно, якийсь відсоток від цифри?

4

немає, ви повинні вкластися в ті ТЕП що ви самі вказали в містобудівному розрахунку і в ті обмеження які вам вказали в МУтО.
звичайно що зміни в робочому проекті будуть, але якщо ви вказали площу забудови стільки то , то більшою ви її не можете зробити і т.д.

думаю що якщо у вас висота буде більшою на 10 см то пропустять, але якщо замість 3 поверхів зробите 7 то зрозуміло що ні. Якщо сильно вилазите за рамки МУтО то мабуть краще внести зміни в МУтО, така процедура передбачена законодавством

5

Микола пишет:

немає, ви повинні вкластися в ті ТЕП що ви самі вказали в містобудівному розрахунку і в ті обмеження які вам вказали в МУтО.
звичайно що зміни в робочому проекті будуть, але якщо ви вказали площу забудови стільки то , то більшою ви її не можете зробити і т.д.

думаю що якщо у вас висота буде більшою на 10 см то пропустять, але якщо замість 3 поверхів зробите 7 то зрозуміло що ні. Якщо сильно вилазите за рамки МУтО то мабуть краще внести зміни в МУтО, така процедура передбачена законодавством

Знаю уникалов, которые меняли МУтО через день :) чердак-->технический этаж-->мансардный этаж. Нюансов есть много. Частенько экспертизу проходит только стадия "П". В рабочке начинаются приколы с изменениями назначения частей зданий или с появлениями новых частей комплексов. Нужно согласовывать с экспертизой.

6

IRBIzS,
але ж відповідальність на ГАП-ГІПа за такі речі?

7

Власне, наприклад,  замініть товщину стіни 400мм пінобетону на 300мм легкого газоблоку - нічого принципово не міняється, але на 9-ти поверхівці загальна площа набіжить ого-го. Фактично - підстава для притягнення... Так,на правах флуду:)

8

а що вам заважало одразу прийняти газобетон?

9

я до прикладу. Помінявся підрядник у замовника, і так стало дешевше. Просто такі "дитячі" зміни технічних рішень при переході від містобудівного розрахунку до робочки - поширена ситуація, і це нормально. МР не може фізично містити усі остаточні технічні рішення - на то і є робоче проектування

10

alexander_su,
що краще - попасти на штраф в 92000 за відхилення від містобудівних умов чи змінити містобудівні умови?

11

Микола пишет:

alexander_su,
що краще - попасти на штраф в 92000 за відхилення від містобудівних умов чи змінити містобудівні умови?

Хм...закралась мысль, что  мы работаем в разных странах :) В той стране, где работаю я, не есть проблемкой изменить что  либо за некое вознаграждение в денежном эквиваленте. Те же МУтО крутят как циган солнцем. Даже номер тот же будет на бланках. 
Вот недавно звонит заказчик с и просит поменять конструктив лестничной клетки так, что б на отметку чердака поднимались нормальным маршем а не стремянкой. На мой вопрос: "а нафига вам марши на чердак?", был получен красивый ответ
-а я уже МУтО поменял и у меня там мансардный этаж.

12

IRBIzS,
так я ж про те саме кажу